Mezoterapija

Reč MEZOTERAPIJA potiče od grčkih reči mesos što znači srednji, i terapeia (θεραπεία), tj. medicinski tretman. Mezoterapija je nastala u Francuskoj 1952., a razvio ju je Dr Michael Pistor. Dr Pistor je imao za cilj da ubrizga malu količinu medikamenta, samo nekoliko puta, tačno u odgovarajuće mesto. Procedura je zvanično priznata od strane francuske “Académie de Medecine” 1987. godine i stavljena na spisak medicinskih procedura finansiranih od strane zdravstvenog fonda Francuske.

Mezoterapija je metoda kojom se neumreženi hijaluron, vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance aplikuju u srednji sloj kože (mezoderm). Vitamini hrane naše ćelije, dok hijaluron vezuje vodu i hidrira kožu. Nakon tretmana ona postaje baršunasta i blistava. Ima efekat liftinga i podizanja tonusa lica uz brzu i potpunu revitalizaciju kože lica.

Mezoterapija je široko primenjivana u različitim oblastima medicine. Kada je reč o estetici, koristi se za podmlađivanje kože, kao i u borbi protiv celulita, lokalizovanih masti, strija, fleka i protiv opadanja kose.

Mezoterapija lica, vrata i dekoltea  pre svega ima efekat podmlađivanja.  Supstance koje se koriste u koktelima za ove regije imaju za cilj dubinsku hidrataciju kože, stimulaciju fibroblasta na proizvodnju sopstvenog kolagena, hijalurona i elastina, koji su odgovorni za efekat podmlađivanja.

Mezoterapija – primena za telo

– za lečenje celulita (sva četiri stadijuma);
– za zatezanje kože stomaka, oko kolena, podvaljka, nadlaktica, butina (naročito unutrašnje strane butina).

Mezoterapija kose zasniva se na faktorima rasta, mineralima i vitaminima koji sprečavaju opadanje i stimulišu rast nove kose. Koktel za mezoterapiju kose ima sve korisne materije koje ojačavaju koren i usporavaju opadanje. Jednako uspešno se primenjuje kod muškaraca I kod žena. Predstavlja neinvazivnu i bezbolnu proceduru, nakon koje pacijent može oprati kosu istog dana i vratiti se svakodnevnim aktivnostima.

Koliko tretmana je potrebno uraditi?

Mezoterapija se radi u serijama od 3 do 4 ili više tretmana, u zavisnosti od individualnih potreba pacijenta. Tretmani se ponavljaju na 10 do 15 dana.

*TRETMANE RADI SPECIJALISTA DOKTOR MEDICINE*