Lifting

Radiotalasni lifting - podmlađivanje kože

Starenje je prirodan proces koji započinje sredinom 20-ih godina. Već posle 25. godine života, koža postepeno smanjuje stvaranje kolagena, što prouzrokuje stvaranje bora i opuštanje kože. Kolagen je protein koji proizvodi naše telo i predstavlja sastavni deo vezivnog tkiva, koje je od vitalnog značaja za naš organizam. Sastoji se od finih isprepletanih vlakana koja čine mrežu, a zadužen je za mek, zdrav i lep izgled naše kože. Ova vlakna spadaju u vezivno tkivo, koje međusobno povezuje ćelije, i uz elastin čini osnovu za čvrstoću kože. Kolagen i elastin koži osiguravaju elastičnost, gipkost, čvrstoću i vlagu. Pod uticajem spoljnih faktora i tokom starenja kože, dolazi do oštećenja kolagena i do smanjenja njegove proizvodnje, što uzrokuje opuštanje kože i stvaranje bora. Jedini način da se ovaj process uspori ili zaustavi, je da se poveća njegova proizvodnja i ojačaju postojeća kolagenska vlakna.

Ovo se postiže tretmanima na aparatu DERMAX RF light, koji upravo stimuliše deobu matičnih ćelija, aktivira metabolizam kože, stimuliše matične ćelije da se brže regenerišu i proizvode novi kolagen. Tretman je namenjen svima onima koji žele da zategnu i učvrste kožu lica. Nemački aparat DERMAX RF light je napravio revoluciju u nehirurškom liftingu.

Za sat vremena Vaša koža postaje čvršća, fine bore nevidljive, dublje se redukuju. Radiotalasima se zagreva srednji sloj kože u kojem se nalaze kolagen i elastin a na to zagrevanje koža reaguje pokretanjem procesa obnavljanja elastičnih vlakana. Kod većine pacijenata se neposredno po tretmanu vidi efekat u vidu blagog zatezanja. Nakon završetka tretmana koža postaje svežija, znatno mekša, dok je pri dodiru glatka, elestična i čvrsta.