Hijaluronski fileri

HIJALURONSKI FILERI

Hijaluronski fileri su medicinski proizvod hijaluronske kiseline koji se ubrizgava u dermalni sloj kože, kao potpora kože i na taj način se vrši popunjavanje praznina, bora do kojih vremenom dolazi usled starenja i drugih faktora.

Hijaluronska kiselina je inače sastojak svakog organizma, a u koži je ima i do 50%. Funkcija hijaluonske kiseline je da snažno vezuje molekule vode.
Tokom života dolazi do promena u koži, koje dovode do starenja kože. Procenat hijaluronske kiseline, normalnog sastojka kože, se smanjuje što se manifestuje da koža postaje neelastična, dehidrirana, opuštena i na kraju naborana.
Da bismo prevenirali takav izgled kože, koristimo hijaluronske filere, tj. hijaluronsku kiselinu u obliku gela.

POSTUPAK TRETMANA

Postupak je kratkotrajan, jednostavan i bezbolan (aplikuje se anestetik). Sprovodi se veoma tankom iglom, kojom se ubrizgava određena količina filera, a efekat je vidljiv odmah nakon ovog postupka.

Za upotrebu hijaluronskih filera nema starosne granice, nabolje je uraditi ih preventivno, nakon pojave prvih bora i drugih znakova starenja kože.                  Dermalni fileri se najćešće kombinuju sa drugim anti-age tretmanima i tada je efekat dugotrajniji.
Najčešće se primenjuju u regiji lica, ali svoju primenu mogu ostvariti i na drugim delovima tela.

Rezultat je prirodan i svež izgled.

 • TRETMANE RADI SPECIJALISTA DOKTOR MEDICINE

HIJALURONSKE FILERE MOŽEMO PRIMENITI ZA:

 1. popunjavanje bora,
 • nazo-labijalne bore (linije od nosa prema ustima),
 • marionetske bore (linije od usta prema bradi),
 • bore smejalice ,
 • bore mrštenja,
 • pušačke bore (bore oko usana)
 1. korekcija usana
 • punjenje (volumen) usana
 • naglašavanje linije usana
 • asimetrije usana
 1. korekcija krive linije nosa-remodeliranje nosa
 2. oblikovanje brade
 3. korekcija asimetrije na licu
 4. naglašavanje jagodica
 5. ožiljke od akni
 6. podmlađivanje ruku-šaka
 7. podmlađivanje kože vrata

Najčešća pitanja Naših klijenata:

Da li hijaluronski fileri mogu da izazovu alergiju i koja je razlika u odnosu na silikonske i kolagenske filere?

Hijalouronski fileri se proizvode biotehnološkim postupkom i u obliku su sterilnog gela. Hijalurnonski fileri nisu permanentni, za razliku od silikonskih filera, ali su dugotrajniji u odnosu na kolagenske filere. Takođe, hijaluronske filere nije potrebno testirati na alergije, jer nisu životinjskog porekla, za razliku od kolagenskih filera.

Koliko dugo traju rezultati?

Dugotrajnost zavisi od mesta i površine tretiranja, tehnike ubrizgavanja i vašeg tipa kože.
Rezultati, tj.efekti hijaluronskog filera može trajati od 8 do 24 meseca. Efekat nakon prvog tretmana je 8-12 meseci, a kanije redovnim popunjavanjem i do 24 meseca, zbog postepene razgradnja hijalurona u organizmu.

Kako ću izgledati nakon tretmana i da li ću morati da izostajem s posla?

Nakon tretmana se može javiti tačkica na mestu uboda, blago crvenilo i otok koji nestaje kroz 24h, tako da se ne mora izostajati sa posla. Može se nastaviti sa uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Ko ne može da koristi hijaluronske filere?

Pre tretmana, lekar uzima detaljnu anamnezu. Fileri se ne primenjuju kod lupusa, autoimunih bolesti, reumatoidnog artritisa i u trudnoći.

Šta mi savetujete nakon intervencije?

Savetuje se da se izbegava nanošenje dekorativne kozmetike, kao i konzumiranje alkohola 48h nakon intervencije. Savetuje se da 3 dana nakon tretmana  pacijent ne konzumira suviše topla, ili hladna pića, ne uzima vitamin C i aspirin, kao i da se u tom periodu uzdržava od treninga. Takođe, izbegavanje saune, solarijuma, bazena, prirodnog sunčanja minimum 7 dana.